Nejlépe chutnají předem namočené. Zkuste je přidávat i do zeleninových salátů. V mixéru s medem dají fantastickou pomazánku.
Skvěle se hodí pro přípravu sladkých dezertů. Například v takové ořechové bábovce nebo v brownies se pořádná hrst lískových oříšků určitě neztratí. Můžete si z nich vyrobit i rostlinné, lískooříškové mléko nebo dokonce ořechové máslo. Nebojte se je přidat ani do slaných jídel, jako je například salát či rizoto. Nasekanými lískovými oříšky můžete dozdobit i zeleninové krémové polévky. Po opražení se jejich chuť ještě více zvýrazní.
Lískové ořechy jsou také výborným základem pro pečené i nepečené cukroví nebo různé raw dobroty. Můžete je zobat jen tak nebo smíchat se sušeným ovocem a přibalit jako zdravou svačinu do školy, do práce či na cesty. Ozdobte si s nimi ranní kaši nebo nasekejte do domácího müsli. Z lískových oříšků si můžete svoji domácí zdravější verzi lískooříškové pomazánky.
LÍSKOVÉ OŘECHY jádra*, *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství. Může obsahovat stopy lepku, ostatních skořápkových plodů, arašídů, sóji a sezamu.K přímé spotřebě.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):2731kJ/654kcal. Tuky: 62 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 4,5 g. Sacharidy: 11 g. z toho cukry: 4,3 g. Bílkoviny: 14 g. Sůl: 0,01 g
Skladování: V suchu a chladu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Legislativní zařazení: Suché skořápkové plody – lískové ořechy.