Sušené plody kustovnice cizí mají oranžovočervenou barvu a svraštělý povrch. Jsou oblíbeným doplňkem stravy. Jíst je můžete samotné, přidané do kaše nebo z nich uděláte i cukroví.
Recepty:
- Goji kuličky - 100 g goji (kustovnice čínské) smíchejte se 100 g rozinek, 50 g mandlí, 20 g dýňového semínka, 1 lžící kokosového oleje a 1 lžičkou kůry z biocitronu. Rozmixujte a vytvarujte kuličky.
- müsli - při výrobě domácího snídaňového müsli můžete přidat i goji
- kaše - posypte ráno svou oblíbenou kaši goji a ozvláštněte si ji tak
- saláty - v ovocném či zeleninovém salátu budou goji exotickým zpestřením
Kustovnice je keřovitá rostlina, která se u nás pěstuje především jako okrasná. Tyto keře jsou ale rozšířené i jinde po světě a v poslední době se jejich plody staly velmi oblíbenými. Odvar z plodů a kůry z kořene se hojně používá v tradiční čínské medicíně.
Složení: Sušené plody kustovnice cizí (Lycium barbarum), konzervant: OXID SIŘIČITÝ. Může obahovat stopy lepku.
Návod k přípravě: Určeno k přímé spotřebě.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1406 kJ/336 kcal. Tuky: 1.1 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0.5 g. Sacharidy: 70 g. z toho cukry: 53 g. Bílkoviny: 14.1 g. Sůl: 0.6 g
Může obsahovat (alergeny): oxid siřičitý a siřičitany
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Zpracované ovoce - sušené..