Krupice z pohanky v biokvalitě. Jedná se o nahrubo umletou pohanku. Pohanková krupice se výborně hodí na zahušťování polévek a krupicovou kaši.
Využití:
- kaše - z krupice můžete připravit chutnou kaši, v našem časopise Dobroty jaro 2016 najdete tipy, jak kaši sladit, z čeho ji vařit, čím ji ochutit nebo co do ní přidat
- zahušťování - krupice patří mezi skvělé pomocníky při zahušťování, hodí se především do polévek
- knedlíky, halušky, noky - krupici dobře využijete i při přípravě vařených příloh
- nákyp - z krupice uvařte hustou kaši, nechte ji vychladnout a zamíchejte do ní žloutky a ušlehaný sníh z bílků, do zapékací formy vrstvěte tuto směs střídavě s ovocem, poté nechte vše zapéct 15 minut na 200 °C, při podávání můžete dozdobit sirupem
Pohanka se k nám dostala v 15. století z Ruska a stala se součástí českých jídel především na Moravě. Oblíbená je zvláště ve Francii, kde se z ní dělají známé tradiční palačinky - sladké crepes a slané galettes.
PRO-BIO, obchodní společnost s r. o. je český výrobce a významný dodavatel širokého sortimentu kvalitních biopotravin. Značka BIOHARMONIE zahrnuje základní suroviny jako luštěniny, mouky, těstoviny nebo olej. Společnost se snaží vrátit do českých kuchyň zapomenuté tradiční plodiny jako je pohanka nebo jáhly a špalda. PRO-BIO provozuje vlastní moderní mlýn s ohledem na ekologické zemědělství.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Pohanka*. Může obsahovat stopy sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíPohanková krupice je vhodná k přípravě kaší, zavářek, halušek, knedlíků, polenty, pomazánek a moučníků.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):1456kJ/343kcal. Tuky: 2,4 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,5 g. Sacharidy: 69 g. z toho cukry: 0,5 g. Bílkoviny: 12 g. Sůl: 0,01 g
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – pohanka, krupice.