Kukuřice je po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. Kukuřice neobsahuje gluten, protein, který se nachází v jiných obilninách .
Kukuřice je jednou z nejvýnosnějších plodin světa.
Složení: Kukuřice*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Kukuřičnou krupici (nahrubo namletá sušená kukuřice, zachována je většina cenných látek) můžeme použít na přípravu domácí kukuřičné kaše (je výživná a sytá) nebo kukuřičného knedlíku (polenta). Hodí se i na přípravu kukuřičných tortil (placek) nebo kukuřičného pečiva.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1401 kJ/330 kcal. Tuky: 2 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0.3 g. Sacharidy: 70 g. z toho cukry: 1.3 g. Bílkoviny: 8.6 g. Sůl: 0.01 g
Skladování: Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – krupice..