Sušená nať koriandru dodá vaší kuchyni další chuťový rozměr. Vykouzlíte s ní zajímavé asijské pokrmy i ozvláštníte českou klasiku.
Jedni ho milují, druzí ho nemůžou ani cítit. Koriandr je koření, které rozhodně vyvolává plno emocí. Pokud jste zkusili semínka koriandru a nechutnaly vám, vyzkoušejte určitě jeho lístky. Mají totiž úplně rozdílnou chuť. Lísky mají svěží chuť a výrazné, sladko-bylinné aroma, zatímco jeho plody mají kořenito-dřevité aroma se sladce peprným podtónem. Koriandr patří mezi jedno z nejuniverzálnějších koření vůbec.
Nať koriandru je taková asijská petržel. Jen málokterý asijský pokrm se bez ní obejde. Typicky se přidává do viatnamské polévky Pho a různých zeleninových jídel. Často se přidává do salátů, polévek a omáček.
koriandr nať*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíayurvédská sladce aromatická specialita. Vhodná do polévek a omáček.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):0kJ/0kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 0 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g
Skladování: v suchu a chladu.
Legislativní zařazení: kořrnící přípravek.