Lehce fermentovaný nápoj vzniklý z oslazeného zeleného čaje, meduňky, freeze dry Aloe Vera prášku a zázvoru. K fermentaci je užíván symbiotická kolonie bakterií a kvasinek Medusomyces gisevi.
Kombucha se říká houbě pocházející z východní Asie. Nejedná se o běžnou houbu, jak ji známe, ale o symbiotický útvar tvořený několika druhy kvasinek a bakterií. Má tvar plochého gumovitého světlešedého nebo hnědého lívance. V Japonsku byla Kombucha známá již 400 let po Kristu. Ve staré Číně se ctila čajová houba jako božský dar. V průběhu staletí putoval přírodní osvěžující nápoj z kombuchy přes Japonsko a Rusko až do Evropy.
Voda, výluh ze zeleného čaje*, zázvoru* a meduňky*, třtinový cukr*, Aloe Vera*, kultury kombuchy (kvasinky a bakterie mléčného kvašení), přírodní aroma. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíK přímé spotřebě.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):77kJ/19kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 4,6 g. z toho cukry: 4,6 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g
Skladování: Po otevření skladujte v chladu a spotřebujte do 10 dnů. Láhev je pod tlakem v důsledku přirozeného procesu kvašení a obsahu oxidu uhličitého, láhev otevírejte pomalu.
Legislativní zařazení: Nealkoholický nápoj ochucený.