Kombucha bancha s příchutí meduňky je vyráběna z čajové houby kombucha. Nápoj chutná podobně jako jablečný mošt. Je velmi osvěžující.
Tradičně se tento nápoj vyrábí fermentací černého čaje s cukrem prostřednictvím čajové houby - kombuchy. Existují však i varianty ze zeleného čaje nebo bylinek. Kombucha v průběhu fermentačního procesu spotřebuje většinu cukru, takže se nemusíte bát, že by byl nápoj příliš sladký. Kombucha ze zeleného čaje s meduňkou má příjemnou osvěžující a povzbuzující chuť.
Kombucha se říká houbě pocházející z východní Asie. Nejedná se o běžnou houbu, jak ji známe, ale o symbiotický útvar tvořený několika druhy kvasinek a bakterií. Má tvar plochého gumovitého, světle šedého nebo hnědého lívance. V Japonsku byla Kombucha známá již 400 let po Kristu. Ve staré Číně se ctila čajová houba jako božský dar. V průběhu staletí putoval přírodní osvěžující nápoj z kombuchy přes Japonsko a Rusko až do Evropy.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Nálev ze zeleného čaje a meduňky 92 % (pitná voda, zelený čaj*, meduňka*), třtinový cukr*, kvasinkové kultury, bakterie mléčného a octového kvašení. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíK přímé spotřebě. Není určeno pro děti do 3 let. Láhev je pod tlakem, otevírejte opatrně. Zákal není závadou výrobku.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):77kJ/19kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 4,6 g. z toho cukry: 4,6 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g
Skladování: Skladujte při teplotě 24 °C. Po otevření skladujte v lednici a spotřebujte do 10ti dnů.
Legislativní zařazení: Fermentovaný nealkoholický nápoj ochucený.