BIO kombucha kopřiva se vyrábí z BIO třtinového cukru a odvaru z BIO zeleného čaje a kopřivy.
Kombucha je lahodný a osvěžující enzymatický a tonizující nápoj. Vzniká čistě přírodní cestou – je výsledkem činnosti společenství prospěšných kvasinek a bakterií. Neobsahuje žádné konzervační látky nebo barviva a nemá vedlejší účinky. Blahodárné účinky kombuchy jsou známé především v asijských oblastech, které jsou její domovinou. Významný je obsah kyseliny glukuronové, která detoxikuje organismus, kombucha obsahuje též řadu vitamínů skupiny B a dalších látek. Do Číny se kombucha dostala jako dar císařovi. Přes Japonsko a Filipíny můžeme sledovat cestu tohoto nápoje až do Evropy. Velmi oblíbenou se kombucha stala také na Balkáně a v Rusku.
Voda, odvar z kopřivy (30 %) a zeleného čaje (70 %), cukr, kvasnicové kultury a mléčné bakterie.Určeno k přímé spotřebě.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):146kJ/34kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 8,5 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0,1 g. Sůl: 0 g
Skladování: Skladujte při teplotě do 24 °C. Po otevření spotřebujte do 10ti dnů.
Legislativní zařazení: Nealkoholický nápoj fermentovaný.