Kombucha s malinovou příchutí je vyráběna z čajové houby kombucha a černého čaje. Nápoj je velmi osvěžující.
Tradičně se tento nápoj vyrábí fermentací černého čaje s cukrem prostřednictvím čajové houby - kombuchy. Existují však i varianty ze zeleného čaje nebo bylinek. Kombucha v průběhu fermentačního procesu spotřebuje většinu cukru, takže se nemusíte bát, že by byl nápoj příliš sladký. Kombucha z tradičního zeleného čaje bancha s příchutí malin má příjemnou osvěžující a povzbuzující chuť.
Kombucha se říká houbě pocházející z východní Asie. Nejedná se o běžnou houbu, jak ji známe, ale o symbiotický útvar tvořený několika druhy kvasinek a bakterií. Má tvar plochého gumovitého, světle šedého nebo hnědého lívance. V Japonsku byla Kombucha známá již 400 let po Kristu. Ve staré Číně se ctila čajová houba jako božský dar. V průběhu staletí putoval přírodní osvěžující nápoj z kombuchy přes Japonsko a Rusko až do Evropy.
Voda, výluh z černého čaje*, třtinový cukr*, kultury kombuchy (kasinky a bakterie mléčného kvašení), přírodní aroma. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíUrčeno k přímé spotřebě. Láhev je pod tlakem v důsledku přirozeného procesu kvašení a obsahu oxidu uhličitého, láhev otevírejte pomalu.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):77kJ/19kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 4,6 g. z toho cukry: 4,6 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g
Skladování: Skladujte při teplotě do 24 °C. Po otevření spotřebujte do 10 dnů.
Legislativní zařazení: