Kuchařka od šéfkuchaře dejvické restaurace Country Life:
Český veganský šéfkuchař Petr Klíma spojuje zkušenosti ze světové gastronomie s denní praxí v restauraci i v domácí kuchyni. Využívá originální postupy a sezonní suroviny.
Spolu se škálou luštěnin hraje v jeho receptech velkou roli také čerstvá lokální zelenina z farmářských trhů. Všechny recepty navíc nejen sestavil, ale i sám nafotil – Luštěninová kuchařka je tak do posledního klíčku jeho autorským počinem.
Petr Klíma je také autor úspěšné knihy Zeleninová kuchařka – z farmy přímo na váš stůl a píše blog www.greenwayfood.cz.
Luštěniny jsou kvalitním rostlinným zdrojem bílkovin, nezbytných pro zdravý jídelníček. Jak je ale kreativně zařadit do domácího vaření?
Jak je správně připravovat, klíčit a skladovat?
Co všechno se z nich dá vařit a jaké druhy se na co hodí nejlépe?
Jak si na luštěninách pochutnat a nikdy se u toho nenudit?
téměř 80 skvělých receptů plných „zelených bílkovin“: saláty a pomazánky – klíčené luštěniny – polévky – hlavní jídla – laskominy a sladká jídla
Kalorická hodnota/energie (na 100g):0kJ/0kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 0 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g
Skladování:
Legislativní zařazení: