Směs na přípravu celozrnných knedlíků v biokvalitě od tradičního českého výrobce Amylon. Snadná a rychlá příprava. K přípravě nejsou potřeba vejce.
Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.
Pšenice pochází z divokých trav a patří k nejstarším plodinám pěstovaným člověkem. Provází nás od počátků zemědělství, tedy mnoho tisíc let. Za tu dobu samozřejmě vznikla spousta druhů a odrůd.
Planeta Země každý rok vydá 600 milionů tun pšenice, které poskytnou potravu miliardám lidí. Tato obilnina zůstává základem výživy člověka a poskytuje potravu většímu počtu obyvatel planety než kterákoliv jiná plodina.
Celozrnná pšeničná mouka se od běžné mouky liší obsahem otrub.
Tato směs na knedlíky je jedním z BIO řady produktů od společnosti AMYLON. Ocení ho především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení: PŠENIČNÁ mouka*, PŠENIČNÁ celozrnná mouka* 20 %, extrudované ŠPALDOVÉ pukance* 5 %, mořská sůl, kypřící látky (vinan draselný, uhličitan sodný). Může obsahovat stopy mléka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Obsah sáčku (200 g) přelijeme cca 110 - 120 ml studené vody (podle požadované tuhosti těsta). Řádně prohněteme a necháme 5 minut odležet. Z těsta připravíme na moukou posypaném vále 1 váleček. Váleček vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut. Po uvaření knedlík nakrájíme na plátky. Doba přípravy je cca 30 minut.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1384 kJ/326 kcal. Tuky: 1.6 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 66.9 g. z toho cukry: 0.5 g. Bílkoviny: 11 g. Sůl: 2.1 g
Může obsahovat (alergeny): lepek
Skladování: Skladujte v suchu.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – směs na přípravu hotového pokrmu..