Klasika, která nesmí chybět v žádné kuchyni. Špetka kmínu při vaření brambor, při pečení chleba nebo nakládání domácího zelí.
Kmín patří mezi jedno z nejstarších koření vůbec. Je typický svým hořkosladkým aromatem. Výborně ladí se zeleninovými jídly. Nesmí chybět v kysaném zelí, zelňačce a dalších pokrmech se zelím. Je naprosto nepostradatelným kořením při pečení domácího pečiva. Přidává se také do nakládané zeleniny, houbové polévky či bramboračků.
Bývá také často součástí protinadýmacích čajů. I když je jeho chuť většině lidí příjemná, často nesnáší přímé kousnutí do kmínu. Pokud se tomu chcete vyhnout, stačí kmín do pokrmu přidat v pytlíčku z přírodního materiálu (klidně i s dalším větším kořením, jako je bobkový list nebo jalovec) a po vyvaření vyjmout. Vůni a chuť kmínu rozvinete ještě víc, pokud jej před použitím krátce orestujete.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Kmín kořenný plod*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíPoužívá se k ochucení pečiva, polévek, na pečení i do kysaného zelí.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):0kJ/0kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 0 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Legislativní zařazení: Kmín celý.