Kešu ořechy jsou semena ve tvaru ledviny. Jsou vysoce výživná – obsahují velké množství bílkovin, vitamínů a minerálních látek. Jsou výborným zdrojem nejen mědi, ale také zdrojem fosforu, hořčíku, manganu a zinku. Mezi další blahodárné látky patří vitamíny A, B1 a E a další minerály jako zinek a železo. Kešu oříšky též posilují nervovou soustavu – snižují deprese, nervozitu, podráždění, podporují regeneraci a snižují únavu, díky vysokému obsahu hořčíku podporují správnou činnost nervů a svalů, zlepšují myšlení a paměť, podporují tvorbu spermií, uvolňují svaly při dlouhodobém zatížení. Základem jogurtové polevy je stejně jako u ostatních polev syrovátkový prášek, kvalitní rostlinné tuky, pšeničná mouka, cukr, hroznový cukr a lecithin. Tentokrát je poleva doplněna o jogurt. Pro docílení dokonale hladkého povrchu je do polevy přidáno malé množství šelaku a arabské gumy. Stejně jako u ostatních polev nelze opomenout příznivé účinky syrovátky na lidský organismus – kromě obsahu vitamínů B, C a E, hořčíku, fosforu, vápníku, sodíku a zinku, obsahuje také důležité bílkoviny a má celkově velmi pozitivní vliv na odvod toxických látek z organismu, současně podporuje činnost ledvin a metabolismu obecně.
Alergeny: produkt obsahuje skořápkové plody a výrobky z nich, mléko (laktóza) a výrobky z něj a může obsahovat jádra podzemnice olejné.
Složení: jogurtová poleva 67 % (cukr, rostlinný tuk palmový, syrovátka z mléka, rýžová mouka, jogurtový pudr z mléka 3 %, slunečnicový lecitin E322, arabská guma, šelak E904), kešu 33 %.
Skladování: skladujte v suchu při teplotě nejvýše 20 °C a relativní vlhkosti nejvýše 65 %.
Nutriční hodnoty na 100g:
Energetická hodnota 2289 kJ/549 kcal
Bílkoviny 8,4 g
Tuky 35,3 g
Nasycené mastné kyseliny 15,1 g
Sacharidy 49,1 g
Z toho cukry 42,7 g
Vláknina 0,7 g
Sůl 0,2 g