Strom původem z Jižní Ameriky se rozšířil postupně do Jižní Asie (Indie, Vietnam) a Afriky. Také se z kešu oříšků vyrábí jedinečný olej, který u nás není k sehnání. Ořechy kešu jsou výborným zdrojem bílkovin. Pro svůj obsah blahodárných látek jsou kešu ořechy oblíbené u příznivců zdravé výživy. Nenasycené mastné kyseliny jsou těmi nejvýraznějšími. Snižují hladinu cholesterolu v krvi. Mezi další blahodárné látky patří vitamíny A, B1 a E a další minerály (zinek, železo). Kešu oříšky též posilují nervovou soustavu - snižují deprese, nervozitu, podráždění, podporují regeneraci a snižují únavu, díky vysokému obsahu hořčíku podporují správnou činnost nervů a svalů, zlepšují myšlení a paměť, podporují tvorbu spermií, uvolňují svaly při dlouhodobém zatížení.
.
Alergeny: produkt obsahuje skořápkové plody a výrobky z nich a může obsahovat sezamová semena výrobky z nich a jádra podzemnice olejné.
Složení: jádra kešu ořechů 100 %.
Skladování: skladujte v suchu při teplotě nejvýše 22 °C a relativní vlhkosti nejvýše 70 %.
Nutriční hodnoty na 100g:
Energetická hodnota 2370 kJ/566 kcal
Bílkoviny 18,22 g
Tuky 46,92 g
Nasycené mastné kyseliny 8,33 g
Sacharidy 27,13 g
Z toho cukry 5,91 g
Vláknina 3,3 g
Sůl 0,03 g