Kešu ořechy mají lehce nasládlou a jemnou delikátní chuť, která pražením získá na intenzitě. Jako pražené a solené jsou oříšky skvělou pochoutkou pro mlsání.
Chuť ořechu je sladší a méně intenzivnější než třeba u arašídů nebo vlašských ořechů. Kešu ořechy rostou na 12 metrů vysokém stromě s názvem ledvinovník západní. Pěstuje v oblasti tropů a pochází z Brazílie. Plodu stromu se říká "kešu jablko" a nacházejí se v něm jedlé nažky, které známe právě jako ořechy kešu.
Složení: KEŠU ořechy pražené, sůl. Může obsahovat stopy lepku a ostatních skořápkových plodů.
Návod k přípravě: Určeno k přímé spotřebě.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 2403 kJ/574 kcal. Tuky: 46.9 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 9.1 g. Sacharidy: 32.6 g. z toho cukry: 5.2 g. Vláknina: 3.3 g. Bílkoviny: 15.3 g. Sůl: 0.03 g
Může obsahovat (alergeny): skořápkové plody
Skladování: Nevystavujte přímým slunečním paprskům. Skladujte při teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Legislativní zařazení: Suché skořápkové plody – kešu, pražené, solené..