Tradiční hliníkový kávovar pro výrobu výborné domácí kávy. Jednoduchý způsob přípravy velmi blízký espresso, ovšem za zlomkové náklady. Kávovar má objem 300 ml.Návod k přípravě:1. namelte kávu na střední, až jemnější stupeň2. do spodní části konvičky nalijte vodu, ideálně pokojové teploty, ne studenou, až pod přetlakový ventil na boku3. nasaďte trychtýřový zásobník na kávu a naplňte jej až povrch kávou. Kávu nepěchujte, pouze zarovnejte4. našroubujte hlavu konvičky a pořádně utáhněte5. dejte kávu vařit, ideálně na plynový vařič. Při vaření mějte víko konvičky zavřené. Vaření hlídejte, po začátku přetékání kávy do horní části konvičky stáhněte plamen a ještě před koncem extrakce vařič vypněte, aby se spodní část nezačala připalovat. Káva se vaří cca 5 minut, avšak záleží na velikosti konvičky a typu vařiče6. kávu podávejte do šálků.