Instantní kaše jsou výbornou variantou nejen pro vaše snídaně. Mezi jejich přednosti patří rychlá a snadná příprava a variabilnost použití. Přidáním různých surovin z nich vytvoříte mnoho chutných pokrmů. Rýžovo-pohanková kaše patří mezi přirozeně bezlepkové potraviny.
Tipy a recepty na použití rýžovo-pohankové kaše:
- snídaně - v našem časopise Dobroty jaro 2016 najdete tipy, jak kaši sladit, z čeho ji vařit, čím ji ochutit nebo co do ní přidat
- dezert - v poháru můžete rýžovo-pohankovou kaši krásně nazdobit třeba se zkaramelizovaným ovocem a sladkým sirupem
- koktejl - když při vaření přidáte více tekutiny, řidší kaši pak lze rozmixovat s ořechy a ovocem a uděláte si tak výborný koktejl
- knedlíčky do polévky - nastrouhané tofu, kaši, utřený česnek a nasekané bylinky zformujte do malých knedlíčků, které stačí v polévce už jen 3 minuty povařit
- zahušťování - díky neutrální chuti je kaše ideální pro zahušťování pokrmů jako jsou omáčky nebo polévky
- karbanátky, sekaná - kaše slouží i jako dobré pojivo při přípravě těchto typů jídel
- kynuté těsto - přídavek 2 - 3 váhových procent do mouky zlepší schopnost vázat vodu, což přinese prodloužení trvanlivosti a vyšší vláčnost těsta
Ráno dělá den a snídaně dělá ráno. Dobrá snídaně vám zajistí dostatek energie a pocit sytosti. Ale právě ráno člověk často nejvíce pospíchá a nemá na přípravu jídla moc času. V takovém případě můžete sáhnout po instantní kaši, třeba zrovna rýžovo-pohankové.
Rýže i pohanka jsou přirozeně bezlepkové obiloviny. Příprava kaše z rýže nebo pohanky trvá tradičně až půl hodiny, vy ji ale můžete mít hotovou během chvilky.
Fantazii se meze nekladou a do své kaše si můžete pokaždé přidat něco jiného. Z jednoho sáčku si tak uděláte mnoho různých a chutných pokrmů.
Složení: Rýže pololoupaná dlouhozrnná 80 %, pohanka lámanka 15 %, kukuřičná krupice 5%. Může obsahovat stopy lepku a vajec.
Návod k přípravě: V teplém rostlinném nápoji nebo mléce rozmíchejte kaši v poměru cca 3 lžíce kaše na 100 ml tekutiny. Míchejte, krátce povařte nebo nechte odstát.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1560 kJ/374 kcal. Tuky: 0.5 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0.2 g. Sacharidy: 80.4 g. z toho cukry: 0.3 g. Vláknina: 3.4 g. Bílkoviny: 8.9 g. Sůl: 0 g
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek - kaše instantní..