Původem indické koření, které dodnes hraje velice důležitou roli v mnoha známých směsích, jako je curry, či garam masala.
Patří spolu s vanilkou a šafránem mezi nejdražší koření na světě. Má kouřové, květinově sladké aroma a je nepostradatelnou součástí indické a arabské kuchyně. Kardamom využijete na sladko i na slano. Lze jej použít do perníků i jiných druhů sladkého pečiva. Zajímavý chuťový rozměr vykouzlí v ovocných salátech či kompotech. Špetkou čerstvě namletého kardamomu můžete také ozvláštnit pečená jablka.
Použít jej můžete i na kořenění masových či zeleninových pokrmů, kterým dodá orientální chuť. Špetka kardamonu se neztratí ani v čaji či kávě. Naopak jejich chuť pěkně zjemní. Kardamom používejte spíše střídmě. Jeho výrazná chuť by mohla snadno převážit nad ostatními chuťovými složkami pokrmu.
Kardamon celý*. *produkt kontrolovaného ekologického hospodářství1 - 2 lusky na šálek kávy/čaje dodají sílu a navodí atmosféru Orientu.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):0kJ/0kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 0 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g
Skladování: V suchu a chladu.
Legislativní zařazení: kořenící přípravek.