Kafrovník pravý je vždyzelený strom pocházející z jihovýchodní Asie. Získáváme z něj velmi cennou aktivní látku - kafr. Kafr je hojně používaná surovina v kosmetických i farmaceutických přípravcích. Podporuje prokrvení při revmatických potížích, slouží k místnímu tišení bolesti. Kafr je s úspěchem používaný k tlumení svědění. Při inhalaci kafr uvolňuje hleny z horních cest dýchacích. Použití: je vhodná pro každý typ pleti. Aplikujte dostatečné množství přímo na pokožku. Neaplikujte na sliznice a otevřené rány. Nedoporučujeme používat pro děti.