Kešu ořechy mají lehce nasládlou a jemnou delikátní chuť. V kombinaci s jogurtovou sladkou polevou jsou výtečnou pochoutkou. Hodí se jako svačinka a na zahnání mlsných chutí.
Využití:
- pochutina - ořechy jsou výtečné i jen tak samotné, můžete je třeba servírovat k horkému nápoji, když máte návštěvu
- snídaně - oříšky můžete obohatit vaše oblíbené snídaňové müsli nebo kaši
- saláty - ovocné saláty jsou ideálními kandidáty pro přidání ořechů
- dezerty - jogurtkami lze posypat například zmrzlinové poháry i jiné studené dezerty
Chuť ořechu je sladší a méně intenzivnější než třeba u arašídů nebo vlašských ořechů. Kešu ořechy rostou na 12 metrů vysokém stromě s názvem ledvinovník západní. Pěstuje v oblasti tropů a pochází z Brazílie. Plodu stromu se říká "kešu jablko" a nacházejí se v něm jedlé nažky, které známe právě jako ořechy kešu.
Složení: KEŠU OŘECHY 33 %, jogurtová poleva 67 % (cukr, palmový tuk, SYROVÁTKA, rýžová mouka, jogurtový pudr 3 %, slunečnicový lecitin, arabská guma, šelak)
Může obsahovat stopy lepku, arašídů.
Návod k přípravě: k přímé spotřebě.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 2364 kJ/567 kcal. Tuky: 36.5 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 15.6 g. Sacharidy: 49.1 g. z toho cukry: 42.7 g. Vláknina: 1 g. Bílkoviny: 9.9 g. Sůl: 0.3 g
Může obsahovat (alergeny): mléko, skořápkové plody
Skladování: při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: suché skořápkové plody v jogurtové polevě.