Jablečné křížaly v biokvalitě. Vhodné jako pamlsek i jako náhrada čerstvého ovoce. Připravíte z nich sladké cukroví a také výborný čaj.
Využití:
- pochoutka - samotné chutnají sušené křížaly výborně, můžete s nimi zahnat mlsnou
- sladké pečení - nebojte se do koláčů přidat sušené ovoce, pokud zrovna nemáte čerstvé, jen je třeba recept přizpůsobit, jelikož je sušené ovoce výrazně sladší než čerstvé
- snídaně - sušená jablka jsou chutná jako přídavek do vaší kaše nebo do domácího müsli
- cukroví - kroužky můžete obalit třeba v čokoládě
- Muzika - tento vánoční recept najdete v časopise Dobroty zima 2012-13 na str. 13
- čaj - 30 minut vařte křížaly, skořici, citronovou kůru a poté ještě deset minut louhujte, nakonec čaj přeceďte a slaďte medem
Sušení ovoce přispívá výrazně k jeho trvanlivosti a lze ho využít jako alternativu mimo sezónu čerstvého ovoce. Pro lepší chuť můžete jablka na 15 minut před použitím namočit do teplé vody.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení: Sušená loupaná jablka*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Určeno k přímé spotřebě.
Kalorická hodnota/energie (na 100ml): 1071 kJ/255 kcal. Tuky: 1.6 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0.3 g. Sacharidy: 57 g. z toho cukry: 55.5 g. Bílkoviny: 1.4 g. Sůl: 0.03 g
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Legislativní zařazení: Zpracované ovoce - sušené..