Sypká směs na přípravu hummusu. Hummus je arabská pochoutka, jejíž základní ingrediencí je cizrna. Podává se jako samostatné jídlo, omáčka nebo příloha k hlavnímu jídlu. Vychutnejte si ho v biokvalitě. Snadná a rychlá příprava.
Využití:
- pomazánka - připravte hummus dle návodu a podávejte ho namazaný na pečivu například se zeleninovým salátem
- dip - hummus můžete dochutit citronovou šťávou a chilli papričkami, získáte tak pikantní dip třeba ke grilované zelenině
- omáčka - uvařili jste si pohanku s pečenou zeleninou a je to suché? přidejte hummus jako omáčku a máte výborné jídlo
- příloha - hummus má jemnou chuť a může sloužit jako kašovitá příloha k vašim oblíbeným pokrmům
Hummus si samozřejmě můžete z vařené cizrny připravit sami. Vaření luštěnin ale často dlouho trvá a je třeba luštěniny někdy i předem namáčet. S touto sypkou směsí můžete mít orientální pochoutku připravenou za pár minut. Hummus skvěle poslouží jako rychlá večeře pro rodinu nebo jako specialita pro nečekanou návštěvu.
Hummus pochází z Levanty, což je oblast Východního Středomoří. Tradičně se vyrábí z vařené cizrny, sezamové pasty tahini, olivového oleje, citronové šťávy a česneku. I když pochází z oblasti Středního Východu, je v současnosti oblíbený po celém světě. Nejstarší recept na tuto pochoutku byl zaznamenán v Egyptě již ve 13. století.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení: Cizrna*, kukuřice*, sušený česnek*, jedlá sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Smíchejte s 400 ml teplé vody do hladkého krému, ochuťte 2 lžícemi tahini a zakápněte olivovým olejem.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1379 kJ/329 kcal. Tuky: 3.7 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 51 g. z toho cukry: 0 g. Vláknina: 10 g. Bílkoviny: 18 g. Sůl: 2 g
Skladování: Skladujte při relativní vlhkosti vzduchu 70 %.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – směs na přípravu hotového pokrmu..