Obalovací směs na přípravu těstíčka, ve kterém obalíte řízky, zeleninu či houby bez použití vajec. Lehce pikantní. Hraška vychází z rodinné tradice a jde o ryze český produkt, který má na trhu úspěch již 11 let. Hraška neobsahuje lepek, konzervanty ani barviva.
Využití:
- obalování - pouze s vodou slouží k přípravě těstíčka pro obalení nejen klasických řízků, ale i zeleniny či sýru
- zahušťování - polévky, omáčky, šťávy a další jídla zahustíte a ochutíte s touto směsí
- náhrada vajec - do těsta nebo do směsi na placky či bramboráky, v tom všem bude Hraška dobrým pojivem
- pomazánky, dresinky, omáčky - Hraška pomůže při přípravě základu pro tyto pokrmy
Hraška je česká rodinná firma s mnohaletými zkušenostmi zaměřená na výrobu bílkovinných koncentrátů rostlinného původu, obalovacích a chutících směsí. Firma nepoužívá syntetické a geneticky manipulované suroviny. Autourkou produktové řady Hraška je Ing. Eliška Škvařilová, která má vlastní kuchařka, vytvářela stravovací normy mateřské školy a pořádá kurzy vaření.
Složení: Hrách (70 %), směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), česnek, sůl s obsahem 40 % draslíku, směs koření, chilli.
Návod k přípravě: Při použití hrašky není nutné připravovat jíšku. Hrašku stačí smíchat s vodou a 20 minut povařit. 1 lžíce směsi Hraška (30 g) zahustí 1,5 l polévky. 50 g směsi Hraška zahustí 600 ml omáčky.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1437 kJ/340 kcal. Tuky: 3.6 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0.9 g. Sacharidy: 57.3 g. z toho cukry: 1.9 g. Vláknina: 9.4 g. Bílkoviny: 16.9 g. Sůl: 2.5 g
Skladování: Skladujte na suchém místě.
Legislativní zařazení: Dehydratovaný výrobek – směs pro přípravu hotového pokrmu..