Fazole červená ledvina 5 kg BIO COUNTRY LIFE

830 Kč
Do 3 dnů
  • Cena bez 12% DPH: 741,07 Kč
  • PeMi kód: 664116
  • EAN: 8595016505042
Červené fazole v biokvalitě s výraznou chutí a větší velikostí. Čím je fazole tmavší, tím má výraznější chuť. Skvělá příloha k rýži nebo kukuřici. Vhodné jako náhrada masa v pokrmu. Široké využití v teplé i studené kuchyni. Výhodné pětikilové balení.

Červené fazole v biokvalitě jsou charakteristické svou výraznou chutí a větší velikostí. Čím je fazole tmavší, tím má výraznější chuť. Jsou skvělou příloha k rýži nebo kukuřici. Díky své výrazné chuti se báječně chodí i jako náhrada masa v pokrmu.

Červeným fazolím se ne nadarmo přezdívá "chilli fazole". Jsou totiž klasickou přísadou do mexického pokrmu chilli con carne. Navíc se dobře kombinují s pikantními jídly. Ochutit je můžete třeba pepřem nebo právě chilli či pálivou paprikou. Fazole jsou po uvaření trochu nasládlé a rychle zasytí. Rostlina pochází ze Střední Ameriky, dnes se ale pěstuje i v Africe.

Využití:

  • polévky - luštěniny dobře ladí se zeleninou, houbami, bramborami, obilovinami
  • placky - rozmixujte luštěninu, přidejte koření, bylinky, vajíčko a mouku, tvořte placky a smažte dozlatova z obou stran
  • zapečená - fazoli můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku
  • v omáčce - fazole může skvěle nahradit maso v omáčce
  • kaše - rozmixovaná luštěnina slouží dobře jako příloha
  • salát - vychlazenou fazoli lze zamíchat do salátu a obohatit tak jeho chuť, výtečně bude chutnat s kukuřicí, paprikou, rajčaty a chutným dipem
  • ratatouille s fazolemi - 300 g fazolí připravte podle návodu, na oleji osmahněte 3 nakrájené cibule, 6 nasekaných stroužků česneku, přidejte na kostky nakrájenou větší cuketu, 5 pokrájených rajčat, 5 zelených paprik a 5 kostek bujonu s provensálským kořením, 10 minut duste, přelijte do pekáče, zalijte 680g rajčatového protlaku a pečte 30 minut, poté přimíchejte fazole, ochuťte sójovou omáčkou, plňte do sklenic a zavařujte 15 minut při 80 °C
  • chilli con carne - tradiční mexický pokrm bude vynikající s těmito fazolemi

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.

Fazole červená ledvina, produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíPro urychlení vaření se „červenou ledvinu“ doporučuje namočit na 8-12 hodin, poté se vaří 1 1/2 hodiny, z toho prvních patnáct minut na prudkém plameni (anebo 20 minut v tlakovém hrnci). Fazole jsou poměrně velké a po uvaření do měkka získávají jemně nasládlou chuť. Výborně se hodí jako příloha k rýžovým a kukuřičným jídlům. Kdo má rád pikantnější jídla, může fazole ochutit kayenským pepřem anebo pálivou paprikou.

Kalorická hodnota/energie (na 100ml):1242kJ/297kcal. Tuky: 1,4 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g. Sacharidy: 36,9 g. z toho cukry: 2,12 g. Bílkoviny: 22,1 g. Sůl: 0 g

Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Luštěniny – fazole barevná

⇡ Zpět nahoru ⇡