Černé fazole mají kořeněnou, ořechovou chuť a jsou velmi oblíbené v mexické kuchyni. Při vaření si uchovávají svůj tvar i pevnost. Skvěle se hodí do vegetariánských pokrmů i k vydatným masovým pokrmům. Lze z nich připravit fazolové pyré, ale hodí se i k přípravě dipů a pomazánek. Příprava: Propláchnuté fazole namočíme přes noc (8 hodin). Vaříme v čisté vodě na mírném ohni 60 minut. Solíme ke konci vaření.
HMOTNOST: 500 g
ZEMĚ PŮVODU: Čína
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje žádné stopy alergenů.
Fazole černá*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíPropláchnuté fazole namočíme přes noc (8 hodin). Vaříme v čisté vodě na mírném ohni 60 minut. Solíme ke konci vaření.
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):1281kJ/304kcal. Tuky: 1,2 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g. Sacharidy: 42 g. z toho cukry: 3 g. Bílkoviny: 23 g. Sůl: 0,02 g
Skladování: Skladujte v chladu a suchu.
Legislativní zařazení: