Směs na přípravu falafelu v biokvalitě. Falafel je populární jídlo v arabském středomoří, které se připravuje hlavně z cizrny. Snadná a rychlá příprava. Chutná náhrada masa v pokrmech pro vegetariány a vegany. Směs je výborně ochucená, není třeba nic přidávat.
Tipy:
1. Podávejte je s bramborovou kaší a máte rychlý oběd nebo večeři.
2. Použijte je do sendviče nebo si je připravte do krabičky spolu s kouskem chleba a zeleninou - na cestu, na výlet.
Římský hrách se získává z rostliny s názvem cizrna beraní. Domestikována byla před 7000 lety v oblasti kolem Turecka a Sýrie. Dnes se převážně pěstuje a používá v Indii. Plodem rostliny je lusk až s deseti kulovitými semeny nažloutlé barvy. Je to třetí nejrozšířenější luštěnina na světě hned po hrachu setém a fazolu obecném.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení: Cizrnová drť*, kukuřičná strouhanka*, koření*, sušený česnek*, sušená cibule*, sůl. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Směs důkladně smícháme s 330 - 350 ml studené vody, přidáme olej, necháme 5 - 10 minut odstát a poté vlhkou rukou tvoříme placičky a pečeme do zlatova.
Kalorická hodnota/energie (na 100ml): 1382 kJ/331 kcal. Tuky: 3.7 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0.4 g. Sacharidy: 52.5 g. z toho cukry: 0 g. Vláknina: 10.3 g. Bílkoviny: 15.9 g. Sůl: 2.8 g
Skladování: Skladujte v suchu.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – směs na přípravu hotového pokrmu..