Dodá vaší kuchyni francouzský nádech a vykouzlíte s ním neotřelé dresingy na salát či omáčky.
Estragon, celým jménem estragon pelyněk, je naprosto nepostradatelnou bylinkou ve francouzské kuchyni. Nemusíte se však lekat jeho druhového jména. Na rozdíl od pelyňku pravého je nahořklý jen lehce a vyniká svojí hřejivou nasládlou chutí a voní po anýzu. V některých herbářích ho můžete najít pod názvem dračí nať, protože svým tvarem připomíná právě dračí ocas.
Nejčastěji se používá na pečené nebo grilované drůbeží či rybí maso. Svoji unikátní chuť dodá také zeleninovým a vaječným pokrmům a špetkou estragonu neuděláte chybu ani v omáčce nebo polévce. Při vaření s estragonem si dávejte pozor na jeho množství a dávkujte jej po špetkách. Má totiž výraznou chuť i vůni, která se však uvolňuje pomalu.
Složení: estragon*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: k ochucení pomazánek a omáček.
Kalorická hodnota/energie (na 100ml): 0 kJ/0 kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 0 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g
Skladování: v suchu a chladu.
Legislativní zařazení: kořenící přípravek..