BIO vanilkový cukr slouží jako přísada na pečení a zvýraznění chuti kynutých, třených a piškotových těst. Přidává se do krémů, tvarohů, zmrzlin a koktejlů. Je vhodný na posypání koláčů, palačinek nebo kaše.
Sladká chuť je člověku přirozeně příjemná a často je oblíbená hlavně u dětí. BIO vanilkový cukr je kvalitní alternativou běžně dostupného. Neobsahuje syntetické aroma, ale rozdrcené vanilkové lusky. Jeho hlavní složkou je třtinový cukr, který se vyrábí z cukrové třtiny jejím lisováním a následně vařením získané šťávy.
Tento vanilkový cukr je jedním z BIO řady produktů od společnosti AMYLON. Ocení ho především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. BIO potraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Tipy a recepty na použití BIO vanilkového cukru:
- pečení - vanilkovým cukrem ozvláštníte svoje klasické moučníky
- krémy - i studené dezerty můžete provonět vanilkou
- kaše - poté, co si svoji oblíbenou snídani posypete ovocem, ořechy nebo semínky, zasypte ji navrch ještě vanilkovým cukrem
- zmrzlina - oblíbenou vanilkovou zmrzlinu máte s naším vanilkovým cukrem hotovou raz dva
- nápoje - vanilkový cukr přinese novou chuť do horkého čaje i do chladivého koktejlu
Cukr třtinový*, bourbon vanilka mletá (min. 1,5 %). Může obsahovat stopy lepku, mléka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíJako přísada na pečení a zvýraznění chuti kynutých, třených a piškotových těst, přidáme do krémů, tvarohů, zmrzlin a koktejlů, sypeme jím koláče, palačinky nebo kaše.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):1692kJ/398kcal. Tuky: 0,2 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 98,9 g. z toho cukry: 98 g. Bílkoviny: 0,1 g. Sůl: 0,01 g
Skladování: Skladujte v suchu.
Legislativní zařazení: Přírodní sladidlo - cukr s přísadami.