Tento zajímavý druh cukru se vyrábí z mízy květů kokosových palem.
Světlá sladká tekutina, která po naříznutí z květu vyteče, se několik hodin vaří, aby zhoustla a zkaramelizovala. V této fázi se cukr balí do lahviček a prodává (jde o hustý hnědý sirup), anebo se ještě suší. Vznikají tak drobné hnědé krystalky podobné třtinovému cukru. V této formě můžete najít kokosový cukr nejčastěji.
Každé sladidlo je vhodné používat střídmě, žádné zázračné okliky zkrátka neexistují... Kokosový cukr má moc příjemnou chuť po karamelu a je přibližně stejně sladký jako třtinový cukr. Protože jde o přírodní produkt, mohou se chuť i sladivost občas lišit - podle sezony, místa růstu palem nebo délky varu.
Co s ním? Hodí se všude tam, kde byste použili hnědý třtinový cukr, pokrmům a nápojům dodá jemnou karamelovou chuť a vůni.
Složení: Kokosový cukr*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Určeno k přímé spotřebě.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1633 kJ/390 kcal. Tuky: 1.5 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g. Sacharidy: 96.6 g. z toho cukry: 95.8 g. Bílkoviny: 1.67 g. Sůl: 0.42 g
Skladování: Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 60 %.
Legislativní zařazení: Přírodní sladidlo - přírodní cukr..