Červená čočka je oblíbená pro rychlou přípravu bez namáčení a dobrou stravitelnost v porovnání s jinými luštěninami. Nelze ji však použít ke klíčení. Červená čočka obohatí polévky a zeleninové i masové směsi a je dobrým příkrmem i základem pomazánek. Nenahraditelná je v asijských směsích s kokosovým mlékem, zázvorem, kari... Před přípravou čočku dobře propláchneme ve studené vodě a vaříme 15 minut ve vodě, polévce či dušeném pokrmu.
HMOTNOST: 2,5 kg
ZEMĚ PŮVODU: Turecko
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
Červená čočka* půlená loupaná. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíPřed přípravou čočku dobře propláchneme ve studené vodě a vaříme 15 minut ve vodě, polévce či dušeném pokrmu.
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):1280kJ/304kcal. Tuky: 1,5 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g. Sacharidy: 41 g. z toho cukry: 1,1 g. Bílkoviny: 23 g. Sůl: 0,02 g
Skladování: Skladujte v suchu.
Legislativní zařazení: