Kukuřičné chipsy v biokvalitě z kukuřičné mouky. Tradičně se podávají s omáčkami - salsami. Skvělé k filmu nebo jako pohoštění pro návštěvu.
Kukuřičné chipsy v bio kvalitě jsou zdravým mlsáním k večernímu filmu nebo pro nečekanou návštěvu. Můžete je křoupat i jen tak samotné, ale nejlépe chutnají s nějakým dobrým dipem nebo rajčatovou salsou. Výborně ladí také s avokádovým qucamole. Jsou s příchutí rajčat a papriky a mají lehce pikantní chuť.
Neobsahují žádné živočišné složky. Bez obav si proto na nich mohou pochutnat i vegetariáni a vegani. Jejich bezlepkové složení zase ocení nejen celiaci, ale všichni, kdo se snaží příjem lepku trochu omezit.
Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě.
Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
kukuřičná mouka* (71 %), slunečnicový olej*, rajčata* (1,7 %), sůl, cukr*, výtažek z kvasnic, paprika*, černý pepř*, česnek*, chilli paprika*, rajčatový protlak*, paprika extrakt*.
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíurčeno k přímé spotřebě.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):2099kJ/502kcal. Tuky: 26 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 2,6 g. Sacharidy: 59 g. z toho cukry: 3 g. Bílkoviny: 6 g. Sůl: 1,8 g
Skladování: po otevření skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
Legislativní zařazení: kukuřičné chipsy pikantní.