Kokosové chipsy se získávají z dužiny kokosového ořechu a hodí se především do sladkých jídel. Kokos má typickou aromatickou vůni, která dodá vašim pokrmům exotický nádech.
Tipy a recepty na použití:
- na posypání - ovocné saláty nebo sladké kaše
- pečení - kokosem posypte přímo hotové dezerty nebo ho přidejte do těsta či krému
- polévky - klasické polévky ozvláštníte, pokud do nich ke konci přidáte trochu kokosu a citrónové šťávy, poté stačí už jen 5 minut povařit (dýňová polévka, polévka z červené čočky)
- skvěle chutná i s těstovinami (například v kombinaci s jablky)
- opečené - do světle hnědé barvy opražte chipsy na pánvi a po odstavení je smíchejte se skořicí a solí, dají se jíst studené i teplé
Kokosový ořech je druh ovoce, který roste na kokosových palmách převážně v tropech, a to po celém světě. Palmy produkují až 150 plodů ročně a lidé je pěstují již 3000 let. Je zajímavé, že ořechy kokosu jsou jedněmi z největších semen na světě a využívá se jak jejich dužina, tak slupka i voda. Dužina z ořechu se suší na slunci a po usušení se nazývá "kopra".
Kromě kuchyně se kokos využívá také v kosmetickém průmyslu na výrobu mýdel, sprchových gelů, peelingů a mnoho dalšího.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení: Kokosové ořechy nepražené*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Návod k přípravě: Určeno k přímé spotřebě.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 2676 kJ/639 kcal. Tuky: 65.2 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 61.6 g. Sacharidy: 8.4 g. z toho cukry: 6.6 g. Bílkoviny: 7.4 g. Sůl: 0.1 g
Skladování: Nevystavujte přímým slunečním paprskům. Skladujte při teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Legislativní zařazení: Suché skořápkové plody – kokosové ořechy..