Mandle patří obecně mezi nejoblíbenější a nejdostupnější druhy ořechů. Kromě lahodné chuti, kterou každý dobře pozná na první kousnutí, obsahují vitamíny, minerální látky, vlákninu, bílkoviny i nenasycené mastné kyseliny. Představují tak skvělý doplněk zdravého jídelníčku. Mandle jsou nejen skvělou rychlou svačinkou, ale své využití najdou i při pečení, vaření či přípravě zdravých snídaňových kaší.
Tip na Mandlový sýr:
Mandle rozmixujeme a přes noc namočíme do vody, tekutinu přecedíme a hmotu smícháme s olivovým olejem, česnekem, citrónem a bylinkami dle vašeho přání. Necháme odležet a máte krásný, zdravý mandlový sýr.
Upozornění:
Alergeny: Může obsahovat stopy arašídů, skořápkových plodů, sezamu a oxidu siřičitého.
Složení:
Jádra mandlí.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota2642 kJ/631 kcalTuky
- z toho nasycené mastné kyseliny52 g
4 gSacharidy
- z toho cukry19,0 g
4,8 gBílkoviny18,0 gSůl0,03 g