Stačí na 15 velkých (750ml) zavařovacích sklenic. Originální receptura
ze Znojma.
Složení produktu
• Pitná voda, ocet kvasný
lihový, jedlá sůl, výtažky koření. Obsah kyseliny octové 10
%.
• Výživové hodnoty na 100 ml: Energetická hodnota v kJ * 124,
Energetická hodnota v kcal * 30, tuk v g * <0,1 z toho nasycené mastné
kyseliny v g *
Doporučené použití
1. Očištěnou zeleninu dáme do
zavařovacích sklenic.
2. Do 4 litrů teplé vody (cca 70 °C) přidáme 400 g
cukru krystal a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
3. Přilijeme 1 litr
koncentrovaného nálevu a důkladně promícháme.
4. Připraveným nálevem
zalijeme zeleninu úplně po okraj sklenice.
5. Uzavřeme a sterilujeme (okurky
a papriku 20 min. na 80 °C, houby 30 min. na 100 °C).
Z 1litru koncentrátu
si připravíte originální Znojemský nálev na 15 zavařovacích sklenic (720
ml).
Důležitá upozornění
Ukládejte mimo dosah dětí. Chraňte před mrazem a
přímým slunečním zářením.
Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25 °C v
uzavřeném obalu.
Spotřebujte do data uvedeného na
obalu.