Rýžový čokoládový dezert se hodí jak k přímé spotřebě, tak jako ingredience do sladkých jídel. Vychutnejte si ho v biokvalitě.
Využití:
- smoothie - dezert kombinujte s vodou, ovocem, ořechy a semínky a rozmixujte
- pohár - na dno skleničky dejte piškoty, nalijte na ně dezert, zasypte ovocem a nahoru dejte šlehačku, do poháru můžete dle libosti přidat i ořechy a semínka
- snídaně - dezert můžete přidat do kaše nebo ho jednoduše smíchat s ovocem či s müsli
Rýže pochází z tropických oblastí Asie a Afriky. Domestikována byla přibližně před 10 000 lety a dnes je jednou z nejdůležitějších obilovin světa. Jako hlavní příjem potravy ji má asi 1/4 obyvatelstva zeměkoule. Z rýže se vyrábí mouka, nápoje, dezerty, ale také pivo nebo víno. Buddhističtí mniši z rýže vytváří známé mandaly a rýžový papír je hojně využíván v umění.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení: Voda, třtinový cukr*, rýže* 4 %, rýžový sirup* 3 %, odtučněné kakao*1,8 %, kakaová hmota* 1,1 %, slunečnicový olej*, kukuřičný škrob*, tapiokový škrob*, hrachová bílkovina*, zahušťovadlo: karubin*. Může obsahovat stopy skořápkových plodů, sóji, celeru a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemdělství
Návod k přípravě: K přímé spotřebě.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 468 kJ/111 kcal. Tuky: 1.9 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0.6 g. Sacharidy: 22 g. z toho cukry: 14 g. Bílkoviny: 1.2 g. Sůl: 0.1 g
Skladování: V suchu a chladu. Po otevření ihned spotřebujte.
Legislativní zařazení: Rýžový dezert..