VÝZNAM IKONEK U ZBOŽÍ:
SKLADEM
DODÁNÍ DO 3 DNŮ
DODÁNÍ DO 5 DNŮ
VÍCE JAK 5 DNŮ
NELZE PŘEPRAVCI
DALŠÍ INFORMACE
PEMI LETÁK
NOVINKA

    Cizrna 500 g BIO COUNTRY LIFE

    PeMi kód: 115214 EAN: 8595016587789
    Běžná cena s DPH: 51,00 Kč
    Sleva na zboží: 2%
    DPH: 15%
    Skladem
    50,00 Kč
    Cizrně se také někdy říká římský hrách. Je to luštěnina s jemnou oříškovou chutí a lehce krémovou konzistencí. Můžete ji použít jako přílohu nebo jako základ pomazánek či polévek. Vychutnejte si ji v biokvalitě.

    Velký rozbor luštěniny jsme pro vás připravili v časopise Dobroty podzim 2016. Najdete zde mnoho užitečných rad, jak cizrnu zpracovat.

    Využití:

    • kaše - klasickou hrachovou kaši můžete obměnit, když použijete římský hrách místo běžného
    • polévka - rozmixováním cizrny se zeleninovým vývarem získáte skvělou krémovou polévku, kterou můžete zjemnit alternativou smetany, nebojte se celou cizrnu přidat i do klasických zeleninových či houbových polévek
    • karbanátky - rozmixujte luštěninu, přidejte koření, bylinky, vajíčko a mouku, tvořte placky a smažte dozlatova z obou stran
    • omáčky - cizrna chutná skvěle v omáčkách jako náhrada masa
    • zahuštění - rozmixovaná cizrna zahustí polévku i omáčku
    • saláty - uvařená a vychlazená cizrna může být chutným doplňkem zeleninového salátu
    • pražení - smažte cizrnu na oleji do křupava (10-20 minut), v průběhu smažení můžete ochutit kořením, úžasné jako pochoutka třeba místo chipsů
    • Cizrnová moussaka - recept na tuto specialitu najdete v časopise Dobroty podzim 2012 na str. 6
    • Cizrnová karobela - tip na sladkou pomazánku z cizrny hledejte v časopise Dobroty podzim 2016, podobným způsobem můžete připravit i slanou pomazánku, k cizrně se hodí česnek, bylinky nebo třeba sušená rajčata

    Cizrnu je nutno namáčet minimálně 4 hodiny, ideálně až osm. Dle doby namáčení se poté vaří 2-3 hodiny. V tlakovém hrnci ji připravíte za 40 minut. Cizrnu namočte do slané vody, rychleji změkne. Sůl zlepší i její chuť a rovnoměrnost vaření. Po uvaření můžete vodu využít na vyšlehání tuhého sněhu jako z vaječného bílku. Sníh pak lze použít na pečení nebo sladké pusinky ve veganské variantě.

    Římský hrách se získává z rostliny s názvem cizrna beraní. Domestikována byla před 7000 lety v oblasti kolem Turecka a Sýrie. Dnes se převážně pěstuje a používá v Indii. Plodem rostliny je lusk až s deseti kulovitými semeny nažloutlé barvy. Je to třetí nejrozšířenější luštěnina na světě hned po hrachu setém a fazolu obecném.

    Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

    Složení: Cizrna* (hrách římský). Může obsahovat stopy lepku, sóji arašídů, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

    Návod k přípravě: Cizrnu namočte na 8 - 12 hodin, propláchněte a vařte do měkka 1 - 1,5 hodiny.

    Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1403 kJ/336 kcal. Tuky: 5.9 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0.6 g. Sacharidy: 44 g. z toho cukry: 3.1 g. Vláknina: 15 g. Bílkoviny: 19 g. Sůl: 0.06 g

    Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
    Legislativní zařazení: Luštěniny – cizrna..

    Zákazníci s tímto výrobkem též kupují:

    Produkt najdete v kategoriích:

    POTRAVINY » LUŠTĚNINY

    Zpět